Kummemmaksi – digisingle 22.4.2024
Ainoa Productions

”Kummemmaksi”

Madame T & Siniset Veljet muuttuu aina vain kummemmaksi!

Tamperelainen Madame T & Siniset Veljet julkaisee singlen ”Kummemmaksi” 22.3.2024. Single täydentää yhtyeen kolmen kappaleen julkaisuputken, jonka ensimmäiset palaset olivat viime syksynä julkaistu ”Hyperzen” ja tammikuussa kuultu ”Nou hätä”.

Kappaleessa paiskaa kättä yhtyeen musiikillinen vankka rock- ja pop-osaaminen sekä tarttuvan huoleton lällättely. Monella tapaa siinä kiteytyykin Madame T & Siniset Veljet -yhtyeen perimmäinen olemus. Juttuja tehdään taiten ja ajatuksella, mutta ei lähdetä turhia hötkyilemään.

Kun itse T:ltä ja Veljiltä tiedustelin tätä tiedotetta varten meininkiä, välittyi heistä tamperelainen vaatimattomuus ja hiukan ujo kiusaantuneisuus. Lopulta kitaristi Kristian uskaltautui vetämään ässän hihasta ja totesi Ilves-legenda Raimo Helmistä muistuttavalla kuiskauksella, että ”kai meirän visio on tehdä hyvää musaa mitä on yhdessä kiva soittaa. Hianoo tietty jos muutkin biiseistä tykkää. En tiedä onko se bändin visio mutta tuolla perusteella ainakin ite lähdin mukaan.”

Ja mitäpä tähän kiteytykseen nyt enää mitään korulauseita ja markkinasvengiä tarvitsee lähteä lisäämään ja päälle liimailemaan? Madame T & Siniset Veljet tekee musiikkia rakkaudesta ja jatkaa paikallista kasevamaista perinnettä, jossa ei kukkoilla ja tyrkytetä. Musiikki puhuu puolestaan. Musiikki on tärkeä henkireikä ja varaventtiili kaiken arkisen aherruksen keskellä. Ei luksusta, vaan elämää ja hyvinvointia.

Yhtyeen puolesta tiedottaen ja vilpittömästi kompaten,

Jani Matti Juhani

Nou hätä – digisingle 26.1.2024
Ainoa Productions

”Nou hätä”

Madame T & Siniset Veljet julkaisee sykähdyttävän uuden singlen ”Nou hätä”

Tamperelainen Madame T & Siniset Veljet korkkaa uuden vuoden julkaisullaan ”Nou hätä”. Ainoa Productionsin kautta 26. tammikuuta 2024 ilmestyvä single pureutuu elämän monimuotoisuuteen, kasvun hetkiin ja toivon löytämiseen paineenkin keskellä.

Yhtyeen tuorein luomus, ”Nou hätä”, heijastaa ymmärrystä ihmisen elämän moninaisista vaiheista. Kappaleessa käsitellään stressiä työssä, ihmissuhteissa ja elämässä yleisesti. Se avaa kuulijalle hetken hengähdystauon, jolloin voi nähdä vaikeuksien läpi ja löytää metsän puilta. Ei hätää, tästä selvitään kyllä.

”Nou hätä” käsittelee myös työelämän haasteita ja pelkoa töiden menettämisestä. Kappale rohkaisee ymmärtämään muutoksen hyvät puolet ja näkemään sen uuden alkuna, maisemien vaihtumisena ilman, että se tarkoittaa loppua.

Uusi single on jatkoa yhtyeen singletrilogialle, jonka ensimmäinen osa ”Hyperzen” kuultiin 17.11.2023. Madamen veljineen tapaat seuraavan kerran keikalla Tampereen Music Bar Amadeuksessa sinkkujulkkaripäivänä 26. tammikuuta.

Hyperzen – digisingle 17.11.2023
Ainoa Productions

”Hyperzen”

Madame T laulaa yhdenvertaisuudesta ja muistuttaa ettei kenenkään tarvitse pyllistellä

”Elämän karut kävyt, otsaan kopisevat, koita siinä sitten olla zen”

Tamperelainen Madame T & Siniset Veljet julkaisee kolmen singlen suoran, joista ensimmäinen, Hyperzen, kuullaan marraskuun 17. päivä. Kappaleen kantava teema on pienen ihmisen turhautuminen pettymyksiin ja kipuilu alati kovempaan kilpailuun kannustavassa yhteiskunnassa. Helppoa ratkaisua vaikeisiin ongelmiin haetaan kippaamalla ongelmat yksilön harteille: Pyllistelemällä joogamatolla voit saavuttaa sisäisen rauhasi.

”Nyt saitte sitten, sille selityksen, mä miksi en joogaa, en pidä siitä, että pyllistelen, ventovieraiden naamaa päin”

Madame T & Siniset Veljet haluaa kappaleellaan muistuttaa, että jokainen voi olla zen, superzen tai vaikka hyperzen ihan vain sellaisena kuin on. Hyperzen-kappaletta seuraa singlet ”Nou hätä” ja ”Kummemmaksi”, jotka jatkavat samalla lohduttavan ja positiivisen viestin linjalla. Sanoman sisällyttäminen kappaleiden riveille ja rivien väliin käy yhtyeeltä luonnollisesti: Puolet yhtyeestä vaikuttaa myös Tampereen kaupunginvaltuustossa. Musiikillinen paletti yhtyeellä on laaja. Verevästä rokista liikutaan sujuvasti groovempaan osastoon ja vaikutteita löytyy myös jazzin, metallin ja progen maailmasta.

Madame T & Siniset Veljet

Tuila Jaatinen (laulu ja koskettimet)
Pekka Kujansivu (rummut)
Kristian Kangasniemi (kitara)
Johannes Tolonen (basso)

”Madame T ja Siniset veljet ottaa menneiden vuosikymmenten parhaat puolet ja ruttaa ja puttaa niistä uutta musiikkia, joka lävistää sielun kuin teräsnaulat rautalankaan käärityn muovailuvahan.”

Keikat

Tulossa

6.4.2024 Armo, Tampere

19.4.2024 Vastavirta (Yläkerta), Tampere
w/ Nina Kaitaranta

1.5.2024 Vastavirta (Alakerta), Tampere
Kansainvälinen työväenpäivä -tapahtuma

Menneet

26.1.2024 Amadeus, Tampere

18.11.2023 Hönö Baari, Tampere
w/ Luxury Toys